NL leert door – Gratis Ontwikkeladvies

 

Sinds 2 december 2020 is onderstaande informatie helaas verouderd. Allicht zal in 2021 deze mogelijkheid weer openstaan dank zij het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Gratis loopbaantraject

In het kader van het bestrijden van de werkloosheid ten gevolge van de coronacrisis heeft de overheid een regeling in het leven geroepen: NL leert door. Eenieder kan een gecertificeerde loopbaancoach in de arm nemen om te sparren over zijn /haar loopbaan en kansen op de arbeidsmarkt. De gesprekken met de coach worden gefinancierd door het ministerie van SZW. Meer info van de overheid over dit programma vind je hier.

Voor wie

Iedereen vanaf 18 jaar tot aan de pensioengerechtigde leeftijd krijgt bij HillenCoaching gratis vijf loopbaanadviesgesprekken met een ervaren coach zolang het ministerie genoeg budget heeft.

Wat kun je verwachten?

Een eerste, gratis (mits je met een traject doorgaat) intake/kennismakingsgesprek.

Daarna volgen vier gesprekken in een periode van enkele weken of maanden (in overleg en naar behoefte).

Tijdens deze gesprekken (op twee meter afstand of online) kan van alles aan de orde komen:  Bijv. Wat kan ik, waar krijg ik energie van, wat wil ik, wat heb ik nodig, wat zijn realistische mogelijkheden, welke doelen kan ik stellen?

Er wordt alleen van je gevraagd een arbeidsmarktscan te maken om meer inzicht te krijgen in je kansen en mogelijkheden op de markt. De administratieve afhandeling wordt voor je verzorgd.

En verder ben je verzekerd van:

  • Meer inzicht in je sterke en zwakke punten.
  • Een grotere kennis van de arbeidsmarkt en mogelijkheden voor (om)scholing.
  • Een ontwikkelplan. Dit is een duidelijk, op maat gemaakt, persoonlijk en realistisch actieplan om verder te komen bij het vinden van een baan.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]